ЗАПОЧНАХМЕ ГОДИНАТА ДОБРЕ С МНОГО ПРИЯТЕЛИ - 22 Януари 2015 - Буховци
Главна » 2015 » Януари » 22 » ЗАПОЧНАХМЕ ГОДИНАТА ДОБРЕ С МНОГО ПРИЯТЕЛИ
17:32
ЗАПОЧНАХМЕ ГОДИНАТА ДОБРЕ С МНОГО ПРИЯТЕЛИ

   Покрай тракийския събор,които се  провежда всяка година през месец септември, се  запознахме   с много приятели  от близо и далеч.  Но  късите разстояния до съседните градове Шумен и Търговище ни сближиха особено много с два  клуба на пенсионера. Клуб №7 от Шумен в който членува Руска Спасова и клуб на пенсионера "Дръзновение" с председател - Пенка Милева. И двете дави са родом от село Буховци с тяхна  подкрепа решихме да стоплим отношенията си взаимно. От миналата година правим съвместни инициативи, посещения и участия в празници. първия по-голям празник т.г. - Бабинден беше с  нашите приятели. Осемдесет човека  пяха и се веселиха в сградата предоставена на клуба на пенсионерите от село Буховци, а организацията по провеждането на събитието беше направена от местното читалище.

   Все  по-  оредяващите села и застаряващите жители навяват носталгия дори и в празнични дни. Този  проблем е все по-често срещан и почти необратим, затова ние  преминахме към съвместни инициативи с други самодейци.

   Отношенията ни все повече се стоплят , присъствието им на нашите празници става почти задължително, нашето на техните също. Надяваме се сътрудничеството ни да пребъде и за  напред и да  приобщим още последователи от двете области, а такива не липсват.

    Благодарим на всички настоящи и бъдещи наши приятели и ги  приветстваме.

Преглеждания: 198 | Добавено от: boneva | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: