СЪБОРА ОТНОВО ЩЕ СБЕРЕ ДОБРИ ХОРА НА МЕГДАНА В СЕЛО БУХОВЦИ - 28 Юли 2014 - Буховци
Главна » 2014 » Юли » 28 » СЪБОРА ОТНОВО ЩЕ СБЕРЕ ДОБРИ ХОРА НА МЕГДАНА В СЕЛО БУХОВЦИ
14:24
СЪБОРА ОТНОВО ЩЕ СБЕРЕ ДОБРИ ХОРА НА МЕГДАНА В СЕЛО БУХОВЦИ

   Тази  година  за  пети  път  селския мегдан ще се изпълни за   тракийски  фолклорен събор "Фисекът пее" село Буховци  за североизточна България. Той се организира за да се  покажат и изявят фолклорни състави от Търговище, Шумен, Русе,  Варна, Добрич, В. Преслав и т.н.,  и  тракийските  организации от североизточна България. Събора е за  тракийски  фолклор,  автентичен и обработен, който включва  песни, танци, игри,  обичай  и  други. Като цели да се стимулира  издирването,  съхранението и  популяризирането на  тракийското народно творчество по тези земи. За изяви на млади таланти и за  среща и  приемственост на  поколенията.

    Да се  върнем към историята и проучим корените си да се върнем към бита и културата на тракийският народ , да  пеем  техните  песни, да играем  техните  хора, да  разказваме техните  притчи. Така  те  ще  живеят  вечно  в  нашите  сърца.

    Тракийски  събор "Фисекът пее" се  прави в чест на героите от тракийската епопея през 1913 година и  техните  потомци ,  половината от които са  останали  по  кървавия  път към  родината.

Преглеждания: 146 | Добавено от: boneva | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: