МНОГО ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ МАЙ - 29 Април 2015 - Буховци
Главна » 2015 » Април » 29 » МНОГО ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ МАЙ
11:17
МНОГО ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ МАЙ

   Месец май е един от  хубавите пролетни  месеци. Всичко е в зеленина и цвят, птича песен оглася простора а цъфналите растения се ухажват от  работните пчелички. Природата се е събудило от зимен сън и с дивните си красоти радва окото и душата. Именно през този месец в годината в нашето  пракрасно село има и най-много празници.

   Започваме с Първи май - ден на труда и вече  официален почивен ден. На този ден не  пропускаме да  отидем в гората сред природата, да полежим по сенките в подножието на  Фисека и да се наберем  ароматни букети от люляк. После идва  Гергьовден - празник на  храбростта,  на  всички носещи името Георги и на  нашата красива църква кръстена на Св.Георги Победоносец. Тази година и сбора на селото е през май - 21 май е Възнесение господно (Спасовден). За трета поредна година ще  правим  курбан за селото на този ден. После идва и празника на читалището ни - 24 май - Ден на книжовността и славянската писменост. Винаги отбелязваме  празника  по  начин  който сме си  решили на  заседание, тази година по този  повод ще се  открие изложба "Прякорите на  хората от село Буховци" и тяхната история. Тя ще  е  достъпна за посетители няколко седмици и ще се  открие официално на 25 май 2015г.

   Това се  празниците в селото, но  ние сме част от Община Търговище и не трябва да забравяме Търговищкия пролетен панаир. Тази  година  той започва от 11 май , цялата седмица и ще бъде закрит на 17 май. Заповядайте на  панаир.

Преглеждания: 160 | Добавено от: boneva | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: