Архив на записите - Буховци
Главна » Архив на записите

   Месец май е един от  хубавите пролетни  месеци. Всичко е в зеленина и цвят, птича песен оглася простора а цъфналите растения се ухажват от  работните пчелички. Природата се е събудило от зимен сън и с дивните си красоти радва окото и душата. Именно през този месец в годината в нашето  пракрасно село има и най-много празници.

   Започваме с Първи май - ден на труда и вече  официален почивен ден. На този ден не  пропускаме да  отидем в гората сред природата, да полежим по сенките в подножието на  Фисека и да се наберем  ароматни букети от люляк. После идва  Гергьовден - празник на  храбростта,  на  всички носещи името Георги и на  нашата красива църква кръстена на Св.Георги Победоносец. Тази година и сбора на селото е през май - 21 май е Възнесение господно (Спасовден). За трета поредна година ще  правим  курбан за селото на този ден. После идва и празника на читалището ... Прочетете още »

Преглеждания: 54 | Добавено от: boneva | Дата: 29.04.2015 | Коментари (0)

   Покрай тракийския събор,които се  провежда всяка година през месец септември, се  запознахме   с много приятели  от близо и далеч.  Но  късите разстояния до съседните градове Шумен и Търговище ни сближиха особено много с два  клуба на пенсионера. Клуб №7 от Шумен в който членува Руска Спасова и клуб на пенсионера "Дръзновение" с председател - Пенка Милева. И двете дави са родом от село Буховци с тяхна  подкрепа решихме да стоплим отношенията си взаимно. От миналата година правим съвместни инициативи, посещения и участия в празници. първия по-голям празник т.г. - Бабинден беше с  нашите приятели. Осемдесет човека  пяха и се веселиха в сградата предоставена на клуба на пенсионерите от село Буховци, а организацията по провеждането на събитието беше направена от местното читалище.

   Все  по-  оредяващите села и застаряващите жители навяват носталгия дори и в празнични дни. Тоз... Прочетете още »

Преглеждания: 149 | Добавено от: boneva | Дата: 22.01.2015 | Коментари (0)

  ДА  СМЕ  ЖИВИ,  ДА  СМЕ  ЗДРАВИ,  ДА  СМЕ  ЗАЕДНО  ДЪЛГИ  ГОДИНИ. ДА  ПРАВИМ  ДОБРО, ДА  ИГНОРИРАМЕ ЛОШОТО,  ДА  ПОМАГАМЕ  НА  БЛИЖНИЯ СИ И  ИЗПАДНАЛИЯ В БЕДА,  ДА  СЕ  ОБИЧАМЕ  И ДА СЕ  РАДВАМЕ НА СВЕТА ОКОЛО НАС. А  НАШЕТО  НАЙ - ГОЛЯМО  БОГАТСТВО СА  ЕТО  ТЕЗИ  МЪНИЧЕТА КОИТО  СЕ  РАДВАТ  НА  НАЙ-МАЛКИТЕ И НЕЗНАЧИНЕЛНИ  НЕЩА.  

                             

Преглеждания: 58 | Добавено от: boneva | Дата: 05.01.2015 | Коментари (0)

                          

   НА  ВСИЧКИ  ЖИТЕЛИ  И  ГОСТИ НА  СЕЛО БУХОВЦИ, МНОГО ЗДРАВЕ, СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ, ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕХИ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ  ПРЕЗ  НОВАТА  2 0 1 5 ГОДИНА.  ВЕСЕЛИ  ПРАЗНИЦИ БУХОВЧАНИ ! ! !

Преглеждания: 69 | Добавено от: boneva | Дата: 30.12.2014 | Коментари (0)

Миналата седмица приключи и ремонта на спортната зала ( ПК). Останаха малко довършителни и козметични работи вътре в помещенията пострадали от теча. Има още малко дърва за цепене и прибиране, но това е работа на работниците от вр. заетост. Листата паднаха, почти сме ги прибрали и през зимните месеци предстои почистването на парка от издънки прераснали през лятото. С помоща на Общината ще се премахнат и двете опасни дървета в центъра на селото, обещаха ми и да почистят и дерето от стадиона надолу до другия мост, надявам се. Така ще семе готови за зимата и нейните нриумици.
Преглеждания: 78 | Добавено от: boneva | Дата: 25.11.2014 | Коментари (0)

     Докладната записка на буховските пенсионери за  ремонт на  покрива на спортната зала в която се  помещават  бе одобрена  на  една от сесиите на  Общинския съвет  в град Търговище. Решението бе взето, но  ред за  ремонт все не идваше . В началото на  ноември и пак ако времето  позволи, ще  започне  ремонтната работа. Предвидените средства са солидна сума повече от 10 000лв. и се  надяваме  наистина проблема с течовете да се  реши поне за  няколко десетилетия. Улиците ни не стана ясно дали ще се  позакърпят, но  поне една от  общинските сгради да се  ремонтира както трябва. А откакто в нея е настанен  пенсинерския клуб на селото тя се използва, поддържа и почиства. Нашите хора от  третата възраст са едни от  дейните в района. Организират се почти всеки месец с празник и гости от  друго населено место , участия и визити. Пр... Прочетете още »

Преглеждания: 97 | Добавено от: boneva | Дата: 30.10.2014 | Коментари (0)

   Тази  година на джамията в селото бяха отпуснати средства от Миситерство на Културата по проект за довършителни ремонти в размер на 5 000лв. След  множество спънки и препядствия парите  бяха усвоени и необходимите материали закупени. Постави се  дограма на  пристройката до  джамията, направи се тавана и осветлението й. С част от дървения материал ще се изработят  пейки и маси .Всичко се  извършва с доброволен труд  от  мюсюлманите в населеното место под  ръководството на бай Местан - стар майсор и председателя на джамийското настоятелство - Аспарух Борисов (Барито). Предстои на  поставяне на  теракот на  пода във въпросното помощтно помещение, има  нужда и от  изграждането на  минаре към джамията на Буховци , но  средствата нямаме и постоянно търсим спонсори.

   Мили хора с възможности, молим ако ви е на сърце помогнете ни да направим този  храм  както с... Прочетете още »

Преглеждания: 129 | Добавено от: boneva | Дата: 20.10.2014 | Коментари (0)

   На  една  от  многото сесии на  Община Търговище бе  внесена  Докладна  записка  от  пенсионерите на Буховци за  ремонт на  покрива на предоставеният им  общински имот. Записката бе  одобрена и в най-близко време ще започне и самия ремонт. От известно време на  тавана в клуба са се  появили  черни  петна , а от  началото на  тази  пролет падна и част от мазилката в коридора. След  направеният оглед и проучване средства за  ремонт се  отпуснаха, днес отново ще  има  комисия с която ще е и представител на  формата изпълнител. 

Много се  надявам, че ремонта ще е качествен и ще  реши  проблема с течовете на  нестандартния покрив на спортния ни обект. 

Преглеждания: 79 | Добавено от: boneva | Дата: 20.10.2014 | Коментари (0)

   В задълженията на добрия стопанин не влиза само почистването на градината му и най-често изхвърляне на растителния отпадък някъде . . . ,подрязването на дърветата около имота към  пътното платно  също трябва да  се  приведат в добър вид за зимата. Прерасналите дървета създават  предпоставки за счупване на клон, счупване на цигли или част от покрив, късане на жици злополуки с хора или животни и т.н. недай боже. 

   Моята молба е всеки да  положи  минимални усилия за да предотврати  бъдещи инциденти с него, семейството му, съсед или който и да е . Ние все  пак сме  хора с разум и дейност нека се  отличим от животните по някакъв начин и да покажем че това което ни е дадено  от бог  можем да го  ползваме и  работим с него.

   Нека  покажем, че  в Буховци  живеят европейци.

   Благодаря ви. 

Преглеждания: 78 | Добавено от: boneva | Дата: 20.10.2014 | Коментари (0)

   Уважаеми  съселяни,

    Днес  7 август мина  комисия  и огледа  центъра  и  улиците на  селото. Предвид  случващото се  в страната в следствие от  обилни  дъждове  и бурни ветрове, обръщам  внимание  на  всеки стопанин,  да  окастри  и  почисти  дърветата  в и около  имота си. Короните особено  на  листно-декоративните  дървета  да се намалят  на  половина и  всички  клони  над  пътя и  около  стълбове  и  жици  да  се  изрежат. 

    Срок  за  работа  и  вземане  на  необходимите  мерки  -  до  7  септември.

    След  посочения  период  по  улиците  из  селото  ще  мине  група  за  почистване. 

Преглеждания: 99 | Добавено от: boneva | Дата: 07.08.2014 | Коментари (0)

« 1 2 3 4 5 ... 14 15 »